"Je bent hier overal dichtbij"

Op de plek van het toekomstige Buitengewoon Offem staat momenteel het kleinste huisje van Noordwijk. Wendy en Timothy, bewoners van het tiny house, zijn hier anderhalf jaar geleden neergestreken. Ze kennen de omgeving op hun duimpje en vertellen je over hun favoriete plekken.

Allereerst, hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

“Geïnspireerd door een documentaire, bouwden we een paar jaar terug ons eigen tiny house. Het bouwen ging ons goed af, een locatie vinden om ‘m neer te zetten bleek de grootste uitdaging. Op een gegeven moment stuitten we op Buitengewoon Offem. Ontwikkelaar DID was gelijk enthousiast en laat ons hier tijdelijk staan. Erg fijn, want deze plek is ideaal.”

Wat maakt deze plek zo ideaal?

“Je bent hier overal dichtbij. Als je de deur uitstapt, zie je de duinen al liggen. In 10 minuten fietsen ben je bij de zee, dan sta je met je voeten in het zand. Voor kleine boodschappen kun je naar de Kerkstraat. En in de Hoofdstraat, bij Noordwijk aan Zee, vind je de grotere kledingwinkels. Ook handig: vanaf hier ben je zo op de snelweg.”

Er is hier van alles te beleven. Waar zijn jullie vaak te vinden?

“Wij gaan vaak naar Vesper, een hotel aan de boulevard. Daar kun je hele goede cocktails drinken. Leuk als je wat te vieren hebt. We zijn ook veel te vinden op het water, we hebben echt een link met de zee. Op een zomerse dag wandelen we er naartoe en gaan we even zitten bij één van de strandtenten, zoals De Branding. Steeds meer tenten mogen het hele jaar door blijven staan. Ook ’s winters is het er fijn. Lekker binnen opwarmen bij een haardvuurtje, kijkend naar de woeste zee. Daar kunnen we echt van genieten.”

Hoe omschrijven jullie de buurt?

“Er hangt een gezellige, dorpse sfeer. Als het vriest, wordt er hiernaast op de Woensdagsche Watering volop geschaatst. Langs de kant staan dan mensen met erwtensoep. Heerlijk kneuterig. En in de aanloop naar kerst, dat is écht heel leuk, organiseren mensen in en om de Voorstraat een muzikale kerstwandeling. Ze stellen hun huizen open voor kleine ensembles en dan kunnen buren komen kijken.”

Voorlopig staan jullie nog hier, maar weten jullie al wat jullie volgende plekje wordt?

“Het liefst blijven we binnen Noordwijk. Alles wat we nodig hebben is hier. Wonen op deze niet-geijkte manier bevalt ons goed. Het mooist zou zijn als we ergens een eigen stukje grond kunnen kopen om een huisje op te zetten. Dat blijft een toekomstdroom.”

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor een nieuwbouwwoning in Buitengewoon Offem Noordwijk fase 1? Maak dan een account aan via onderstaand formulier.

Geen formulier te zien?

Dan bent u al ingelogd. Klik hier om naar uw account te gaan.

Informatie en verkoop

Algemene vragen over dit project?
Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen over de verkoop van fase 1, neem contact op met onze makelaars.

Omwonende en vragen? 
We hebben een pagina voor omwonenden.

Van der Meer Makelaars
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Leeuw Makelaardij b.v.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.